Naruto
képek
png
klánok
főmenü
Diavetítő
Hokagék

 

Szendzsu Hasirama 

Szendzsu Hasirama (千手柱間Hepburn-átírássalHashirama Senju) eredetileg a Szendzsu klán vezetője volt és az Ucsiha klán és vezetőjük, Ucsiha Madara ellensége. A két klán végül békét kötött egymással, majd Hasirama és Madara közösen megalapította Avarrejteket. A Hasirama és Madara közötti párharc később ismét kiújult, melyből végül Hasirama került ki győztesen. Hasirama több farkas démont is birtokolt, melyeket szétosztott a különböző nemzetek között, hogy alakítson ki erőegyensúlyt azok között. Hasirama halála után a hokage címet öccse, Szendzsu Tobirama örökölte.Hasirama egyedi fa típus-technikája segítségével képes volt fát, vagy bármilyen fából készült építményt és eszközt létrehozni. Emellett képes volt több farkas démon erejét is irányítása alatt tartani.

 

Szendzsu Tobirama 

Szendzsu Tobirama (千手扉間Hepburn-átírássalTobirama Senju) bátyjától, Hasiramától örökölte meg a hokage címet. Hogy ismét megerősítse a szövetséget az Ucsiha klánnal az ő felügyeletük alá helyezte a Avarrejtek Katonai Rendőrség felügyeletét, de ezzel együtt igyekezett is eltávolítani a klánt a falu irányításától. Akárcsak bátyja, Tobirama is csatában vesztette életét. A harcok során víz-alapú technikákat vetett be az ellenségeivel szemben.

 

Szarutobi Hiruzen 

Szarutobi Hiruzen (猿飛ヒルゼンHepburn-átírássalHiruzen Sarutobi), a harmadik hokage viselte legtovább Avarrejtek vezetőjének címet. Békeszerető ember, aki az erőszakmentes megoldásokat részesíti előnyben a konfliktusok megoldásában tanácsadói katonai javaslatai helyett. A történet folyamán a bölcsesség forrásaként jelenik meg, aki segíti a fiatalabb generáció tagjait, és egyike azoknak akik emberként bánnak Uzumaki Narutóval, és nem csak a kilencfarkú rókadémon hordozójának tekintik. Fiatal korában Szarutobit a „Professzor” néven emlegették, mivel mély ismeretekkel rendelkezett a falu minden dzsucujáról. Szarutobi képezte ki DzsiraijátOrocsimarut és Cunadét. Mivel Orocsimaru mindigis a kedvenc diákja volt, szeretete elvakította és nem látta meg benne a gonoszságra való hajlamot. Mikor Orocsimaru évekkel később megtámadja a falut, Szarutobi kénytelen szembeszállni vele és belátni, hogy súlyos hibát követett el.Kora miatt már képtelen legyőzni Orocsimarut, de utolsó erejéből még sikerül megfosztani korábbi tanítványát a dzsucuk használatától. Miután megakadályozta faluja pusztulását, Szarutobi mosollyal az arcán távozott az élők sorából.

 

Namikaze Minato 

Namikaze Minato (波風ミナトHepburn-átírássalMinato Namikaze) a negyedik hokage, Uzumaki Naruto édesapja. Naruto és apja számos tulajdonságukban hasonlítanak, de kettejük kapcsolatába csak a sorozat Második része enged betekintést. Minato Jiraiya diákja volt, majd később Hatake Kakasi tanára lett. Minato legendának számított a nindzsák között, az ellenséges faluk katonáiknak parancsba adták, hogy azonnal vonuljanak vissza ha meglátják őt a harcmezőn. A „Konoha Sárga Villanása” (木ノ葉の黄色い閃光Konoha no Kíroi Szenkó) becenevét arról kapta, hogy egész hadtesteket volt képes megsemmisíteni egy szempillantás alatt. Minato még a sorozat története előtt hunyt el a kilencfarkú rókadémon támadása során, mikor a démont fia, Naruto testébe ejtette fogságba..

 

Cunade 

Cunade (綱手Hepburn-átírássalTsunade) a harmadik hokage volt tanítványa és az első hokage unokája, akit emiatt a sorozat több szereplője is hercegnőnek szólít. Származása ellenére Cunade nem fogadta örömmel mikor megörökölte a hokage címet. Ennek oka, hogy a testvére és a szerelme is emiatt haltak meg, hogy mindketten hokagék akartak lenni. Cunade így elveszítette hitét a hokage cím eszményében. Ez a hozzáállása azonban gyökeresen megváltozik, miután megismerkedik Uzumaki Narutóval, aki eltökéltségével képes minden akadályt maga mögé utasítani, hogy egyszer hokage váljék belőle. Cunade végül elfogadja helyzetét és pozícióját mint az ötödik hokage, hogy addig védelmezze Avarrejteket, amíg Naruto meg nem érik rá, hogy leváltsa őt.

Pozíciója fontossága ellenére Cunade előszeretettel bújik ki kötelességei elől, amiket így segédeire hagy. Komoly ügyekben azonban megbízható vezető, a Második rész folyamán a falu harcosait maga vezeti az Akatsuki ellen.Cunade több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, ami miatt nehezen jön ki a sorozat más tagjaival. Megrögzött szerencsejátékos, viszont igen balszerencsés. Ha azonban véletlenül mégis nyer, baljós előjelet lát benne. Annak ellenére, hogy már az ötvenes éveiben jár, mindig úgy jelenik meg mintha húsz éves lenne, és emellett kihangsúlyozza karakteresen nagy melleit is. Kissé különc természete ellenére Cunade tehetséges nindzsa; emberfeletti erejével épületeket is képes ledönteni. Gyógyító képességei is kimagaslóak, melyet saját magán is képes alkalmazni, így a harcok során szinte legyőzhetetlenné válik. Az Első rész végén pártfogásába veszi Haruno Szakurát, és megtanítja őt mindkét kiemelkedően erős képességének használatára.

 

 

Simura Danzó

 

Simura Danzó (志村ダンゾウHepburn-átírássalDanzō Shimura) az ANBU gyökér parancsnoka. Az egyik legidősebb avarrejteki lakos, aki úgy gondolja, hogy a korábbi hokagék a békét a falu lakóinak legfontosabb érdekei fölé helyezték. Egyike azon személyeknek, akik elrendelték az Ucsiha-mészárlást.A Második rész folyamán Danzó ellenezte Cunade döntéseit és titokban megpróbálta megöletni Szaszukét.Miután Avarrejtek elpusztult,Danzó meggyőzte a Tűz földjének földesurát, hogy ő legyen az ideiglenes hatodik hokage.Nem sokáig töltötte be pozícióját ugyanis az öt kage találkozójáról visszaúton szembekerült Ucsiha Madarával,Ucsiha Szaszukéval és Karinnal.  A kemény harc alatt megtudjuk, hogy Danzó karját tömérdek saringan borítja, amelyekkel az a célja, hogy a kilencfarkút irányítsa, ám Ucsiha Szaszuke súlyosan megsebesíti és Danzó saját kezűleg vet véget életének.

Danzó képességei közé számtalan szél elemű technika mellett hozzátartozik az izanagi nevű technika, mellyel képes a valóság és az illúzió közti határt lebontva megtörtént eseményeket illúzióvá tenni. A technika egyébként a sintó isten, Izanagi után kapta a nevét.

Szavazás
melyik a kedvenc menüdobozod?
képek
klánok
háttér nélküli
naruto
egyik se mind rossz
Szavazás
ezek közül ki a kedvenc szereplőd?
sakura
sasuke
naruto
egy démon
kiba
Naptár