Naruto
képek
png
klánok
főmenü
Diavetítő

Homok testvérek

 

Gára (我愛羅Hepburn-átírással: Gaara) a legfiatalabb a testvérek között. Kisimoto Uzumaki Naruto ellentétének alkotta meg, hasonló háttérrel, de merőben különböző személyiségjegyekkel.Születéskor apja élő fegyvert akart csinálni Gaaraból, azzal, hogy egy igen erős és veszélyes farkas démont, az egyfarkú Shukakut (一尾の守鶴) ülteti fia testébe. Miután ez végbement, hasonlóan Narutóhoz, Gaara is megalázó helyzetbe süllyedt a faluban, amiért egy démon lakott a testében. Miután egyszer egyik rokona is megpróbálta meggyilkolni emiatt, Gaara érzelmileg bezárkózott és szadista hajlamai alakultak ki; azért gyilkot meg másokat, hogy bizonyítsa saját létezésének jogosultságát. Az Avarrejtek elleni invázió és a Narutóval vívott harc után Gaara személyisége megváltozott: hajlandó lett másokon segíteni, hogy ezúttal így bizonyítsa létezése jogosultságát, valamint a Második rész folyamán elfoglalta megboldogult apja pozícióját is saját falujában.

 

Kankuró (カンクロウHepburn-átírással: Kankurō) a második legidősebb a három testvér között. A sorozat első felében állandó konfliktusban áll Gaarával, de visszafogja indulatait, mivel fél, hogy testvére megöli. A Második részben, miután Gaara kiönti szívét Kankurónak álmairól és vágyairól, Kankuró védelmébe veszi Gaara és nem hagyja, hogy bármi rosszat mondjanak testvéréről. Mikor Gaara elrabolják, Kankuró saját életét is kockáztatja, hogy megmentse őt. Kankuró igen tehetséges a báb-technikában. Három bábja Karaszu (varjúHepburn-átírássalKarasu), Kuroari (黒蟻fekete hangyaHepburn-átírássalKuroari) és Szansóuo (山椒魚szalamandraHepburn-átírássalSanshōuo). Karaszut támadásara, Kuroarit csapdaként, Szansóuot pedig védekezésre használja.Kankuró bábjait a Második részben azok alkotója, Szaszori pusztítja el. Később Szaszori báb holttestét használja fegyverként és régi bábjait is újraépíti.

 

Temari (テマリ) a legidősebb a testvérek közül. Ellentétben viszályt kedvelő öccseivel, Temari inkább békepárti és nem támogatja Homokrejtek háborús terveit Avarrejtek ellen. Ezt a magatartását a Második részben is megőrzi, és összekötő szerepet vállal Homokrejtek és Avarrejtek között a béke megőrzése érdekében. Akárcsak testvérei, Temari is csak ritkán szerepel a történetben, megjelenései alkalmával gyakran Nara Sikamaru társaságában látható. Temari fegyvere egy nagy vas legyező, amivel erős széllökéseket képes előidézni és ezzel még harcteret és a terepviszonyokat is képes megváltoztatni. Temari emellett hamar képes felismerni ellenfele stratégiáját és gyenge pontjait.

 

Baki a homok vidéki geninek mestere. Nem tudunk meg róla sokat. A csapatával nem tart fent túl közeli kapcsolatot, igazi felnőtteknek kezeli őket. Gaara-tól a Shukaku miatt tart, így neki nem nagyon merészel parancsolgatni.

A chuunin vizsgán Baki sokat segített Orochimaru csapatainak a Konoha elleni támadásban. Végzett egy levél jouninnal is, Hayate-val.

A shippuudenben már a Homok tanácsában láthatjuk, ahol is fontos szerepet tölt be és ekkor már minden esetben Gaara-t támogatja.

Szavazás
melyik a kedvenc menüdobozod?
képek
klánok
háttér nélküli
naruto
egyik se mind rossz
Szavazás
ezek közül ki a kedvenc szereplőd?
sakura
sasuke
naruto
egy démon
kiba
Naptár