Naruto
képek
png
klánok
főmenü
Diavetítő

  

Egyéb szereplők

Umino Iruka 

Umino Iruka (うみのイルカHepburn-átírássalIruka Umino) Avarrejtek egyik nindzsája és a Nindzsa Akadémia egyik oktatója. Kisimoto Maszasi eredetileg Irukát „gonosz” szemekkel és erőteljes arccsontokkal tervezte meg, a végső változat ezt a megjelenést azonban már egyáltalán nem tükrözi. Iruka szüleit még gyermekkorában veszítette el, akiket az a kilencfarkú rókadémon gyilkolt meg, ami Uzumaki Naruto testében raboskodik. Ennek ellenére nincsenek ellenséges érzelmei Narutóval szemben, sőt, egyike azoknak a szereplőknek akik már a sorozat elején is emberként bánnak a fiatal nindzsatanonccal. Naruto egyfajta apafiguraként tekint Irukára, aki nagyon bízik a fiú képességeiben és abban, hogy egyszer nagy nindzsa válik belőle.

Szarutobi Konohamaru

Szarutobi Konohamaru (猿飛木ノ葉丸Hepburn-átírássalKonohamaru SarutobiSzarutobi Aszuma unokaöccse, és a harmadik hokage unokája, aki nevét Avarrejtek után kapta. Konohamaru szeretne kilépni nagyapja árnyékból és egyszer ő maga is a falu vezetője akar lenne.Uzumaki Narutóra, aki szintén ezt a célt tűzte ki maga elé, erkölcsei és eltökéltsége miatt példaképként és mentorként tekint, akinek még jellegzetes dzsucuját, a Raszengant is elsajátította. Mivel ennyire tiszteli Narutót, a hokage pozícióját is csak ő utána lenne hajlandó elfoglalni.Kisimoto Maszasi eredetileg az szerette volna, hogy Konohamaru Naruto fiatalabb „kiadása” legyen, de minden próbálkozásának végeredménye a főhős gyenge utánzata lett. Kisimoto végül kicsi, morcos szemeket rajzolt Konohamarunak, amivel már saját maga is meg volt elégedve.

shippuden:

 

Dzsiraija (自来也Hepburn-átírássalJiraiya) Avarrejtek egyik nindzsája, Naruto tanítója. Kisimoto bevallása szerint az általa a sorozatban létrehozott tanár-diák kapcsolatok között a Naruto–Jiraiya páros áll a legközelebb a szívéhez. Gyermekkorában Jiraiya Szarutobi Hiruzen, a  harmadik hokage gyámsága alá tartozott két csapattársával, Cunadéval és Orocsimaruval együtt. Dzsiraija a „Béka-bölcs”          (蝦蟇仙人Hepburn-átírássalGama Szennin) néven is ismert különleges, a békákhoz kötődő dzsucuja miatt. Bár még mindig Avarrejtek nindzsáihoz tartozik, gyakran kel vándorútra és csak ritkán tartózkodik a faluban.Jiraiya nyíltan élvhajhász, aki saját magát „szuper perverzként” jellemzi, és több bestseller felnőtt regény szerzője a sorozatban. Az Első rész folyamán Jiraiya tanítványának fogadja Narutót, majd a Második részben visszatér a fiúval falujába, miután tudomást szerez az Akatsuki nevű bűnszervezet terveiről.shippudenben

Sizune (シズネHepburn-átírássalShizune) Avarrejtek egyik nindzsája, Cunade segéde. Nagybátyja halála után Cunadéval elhagyta a falut, aki az évek folyamán gyógyító technikákat tanított neki. Annak ellenére, hogy gyógyító, Sizune a harcok során leggyakrabban mérgeket vet be, például mérgezett tűket, vagy mérges gázt. Sizune egyike azon személyeknek, akikben Cunade feltétel nélkül megbízik és képes olyan részleteket is felfedezni, amik felett Cunade könnyen elsiklik. A Második rész folyamán Sizune ezen képessége próbára tette kettejük viszonyát, mikor Sizune megkérdőjelezte Cunade egyik döntését. Sizune később az Akatsuki nevű bűnszervezet vezére, Pain után kezd nyomozni, de ennek során az elfogta őt és még mielőtt Sizune bármit is elmondhatna felfedezéséről Cunadénak, Pain eltávolítja a nő lelkét a testéből.Később feltámadt Nagato egyik technikájának segítségével.

Csijo (チヨHepburn-átírássalChiyoHomokrejtek falujának egyik tanácsadója, aki először a Második rész folyamán tűnik fel. Igen bizalmatlan más faluk nindzsáival szemben, és ügyes diplomáciával Homokrejtek katonai hatalmát erősíti. A nindzsák közötti háborúk során, a mérgekben való jártasságával is támogatta Homokrejteket, de erőfeszítéseinek nagy részét Cunade meghiúsította. Csijo képzett bábjátékos és értékes tudását unokájának, Szaszorinak is átadta. Mikor a Második részben Szaszori elrabolja Gaarát, Homokrejtek vezetőjét, Csijo csatlakozik Avarrejtek nindzsáihoz akik a megmentésére sietnek. Cunade tanonca, Haruno Szakura segítségével Csijonak végül sikerül végeznie unokájával, de erőfeszítései és áldozata ellenére Gaara életét már nem sikerül megmentenie.A Homokrejtek és Avarrejtek között kialakult őszinte baráti viszony annyira megindítja a nőt, hogy feláldozza saját életét, hogy Gaarát újra életre keltse, abban a reményben, hogy a békés kapcsolat így szintén tovább fog élni.

Sai (サイ)

Kor: 15

Neme: férfi

Haj szín: fekete

Szem szín: fekete

Faj: ninja

Rang: ANBU  Gyakorló Részleg tagja

Lakhely: Tűz országa; Konoha

Fegyver: ninja fegyverek (kunai, robbanó jegyzet, shuriken), katana

Ismert rokonok: volt egy bátyja, aki már elhunyt

Jellem: 

Csapatvezető: egy ideig Jamato, később Hatake Kakashi

Csapattársak: Kakasi csapat: Naruto, Sakura; 8 fős különítmény: Naruto, Sakura, Shino, Hinata, Kiba, Akamaru

Róla: A konohai titkosan működő ANBU Gyakorló Részleg lett kiképezve. A Sai név nem a valós neve, vezetője, Danzou adta neki, amikor Uchiha Sasuke helyébe lépett a Kakashi csapatba. Igazi művész lélek, állandóan rajzol, vagy éppen egy portrét fest, ám műveinek sosem ad címet. Egy kis rajzos könyvet is készített, aminek a közepét nem fejezte be teljesen, csak később, amikor Naruto elmondta neki, hogy milyen fontos kötelék van Sasuke és közte. Sai ezt a könyvet meg akarta mutatni a fogadott testvérének (tulajdonképpen csak barát). Testvére halála után teljesen úrrá lett rajta annak a kiképzésnek az eredménye, melynek a célja az, hogy teljesen érzelemmentesítse.

Titkos küldetése: Danzou csak azért rakatta be a Kakashi csapatba Sasuke helyére, hogy hajtsa végre a küldetését, miszerint amikor találkozik Sasukével ölje meg őt. De Sai végül nem hajtotta végre a küldetését, mert észrevette, hogy Sasuke milyen fontos barát Naruto számára.

A könyveA könyv titkára Sakura és Naruto jött rá, mikor Sai kiejtette a táskájából az Orochimaruval való találkozásakor. A könyv története az, hogy a testvérével sorban győzik le az ellenségeiket, majd a legyőzött ellenfél eszközeivel győzi le a következő ellenfelet. A könyv középső oldala akkor még nem volt megrajzolva, ugyanis a készítője nem emlékezett a testvére halála után arra, hogy mit is akart bele rajzolni. Narutoék először azt a következtetést vonták le ebből, hogy Sai ölte meg testvérét. De a feltételezésük téves volt, a könyv közepére végül az a kép került, amin ő, és testvére boldogan fogják egymás kezét.

Az első napok a Kakashi csapat tagjaként: Naruto már a kezdetektől ki nem állhatta Sait, úgy vélte nem helyettesítheti a korábbi tagot, Sasukét. Sainak elég csípős modora van, az első találkozáskor egyből negatív jelzőkkel illette a jelenlegi és korábbi tagokat egyaránt.

Az első küldetésük során Orochimaru rejtekhelyére mentek, hogy visszahozzák Konohába Sasukét. Kénytelen volt Naruto és Sai csapatban dolgozni, és ekkor Naruto rádöbbentette Sait, hogy mit is jelent igazából az, hogy kötelék. (Emiatt jutott eszébe az, amit a könyvébe szeretett volna rajzolni.)

Személyisége: Mivel Sai az AMBU Gyakorló Részleg tagja, neki is meg kellett tanulnia teljesen érzelem nélkülinek lennie. Sai mosolya kezdetben csak álmosoly volt, de miután bekerült a Kakashi csapatba, Naruto felébresztette az érzéseit. Sai szeretné megtanulni az érzéseket és ezért a könyvtárban olyan könyveket keres, amikből megtanulhatja az érzelmeket. Egy ilyen könyvben olvasta azt is, hogy a barátság jele a becézgetés. Sai ezt nyomban ki is próbálta Narutonál, Sakuranál és Inonál is. De Sakurának nem épp a legjobb becenevet találta ki és a próbálkozásának a vége az lett, hogy Sakura behúzott neki egy nagyot. Inonak viszont nagyon tetszett a saját beceneve. 

Képességei: Olyan különleges képességgel rendelkezik, hogy az állatokat, melyeket egy tekercsre rajzol, képes életre kelteni. Ezeknek, az állatoknak minden olyan érzékük megvan, mint egy élő állatnak, de a testük csak tintából van. Sai a leírt szöveget képes állattá formázni, majd egy lapon újból szöveggé változtatni, így kiválóan tud információkat kiszivárogtatni.

Jamato (ヤマトHepburn-átírássalYamato), valódi nevén Tenzó (テンゾウHepburn-átírássalTenzō)Második részben tűnik fel először, hogy átmenetileg átvegye Hatake Kakasitól a 7-es Csapat vezetését,majd Kakasi visszatérése után is a csapattal marad szintén vezetői beosztásban. Annak ellenére, hogy a „Jamato” kódnevet csak akkor kapta mikor csatlakozott a 7-es Csapathoz, szívesebben használja ezt mint a valódi nevét.Jamatón csecsemő korában Orocsimaru kísérleteket hajtott végre, azzal a céllal, hogy lemásolja az első hokage egyedülálló képességeit. Mielőtt ellenőrizhette volna az eljárás sikerét, Orocsimarunak menekülnie kellett Avarrejtekből, így már nem tudhatta meg, hogy Jamato valóban sikeresen elsajátította a fa típus használatát. Jamato ezen képességével bármit képes fából megteremteni, akár egy két emeletes házat is a kényeleme kedvéért.A fa típus segítségével Jamato képes továbbá elnyomni egy farkas démon befolyását a gazdateste felett. Ezen képessége volt a fő oka, amiért a 7-es Csapathoz került, mivel így képes megfékezni Uzumaki Narutót ha a benne élő kilencfarkú rókadémon elszabadulna.

 

Gyilkos Méh (キラービーHepburn-átírássalKirábí; Felhőrejtek nindzsája, a negyedik raikage öccse. A Második részfolyamán mutatkozik be, mint az egyik hordozó, akit az Akatsuki nevű bűnszervezet el akar fogni a sorozat főszereplője, Uzumaki Naruto mellett. Ő a dzsincsúrikije az usi-oni-szerű (ökörpolip) Nyolcfarkúnak, a belé pecsételt démon fölött teljes kontrollt gyakorol. Harc közben az óriási erejét felhasználva növeli a hatékonyságát a bírkózás-szerű támadásainak. Emellett tehetséges a kardforgatásban is, képes egyszerre nyolc kardot használni. Gyilkos Méh a jelenlegi negyedik raikage, A (エーHepburn-átírássalĒ) öccse, aki Felhőrejtek védelmezője. Gyilkos Méh enka énekes, gyakran rímekben, rappelve beszél, akár harc alatt is, s ha egy új rímet talál azt feljegyzi

Momocsi Zabuza (桃地再不斬Hepburn-átírássalZabuza Momochi) az egyik legelső negatív szereplő aki feltűnik a sorozatban. Egykor egyike volt a Köd Hét Kardforgatójának, Ködrejtek harcosainak egy csoportjának. Zabuza hatalmas kardját Kubikiri Hócsónak (首斬り包丁, ’Kivégzők kardja’) hívják, mely halála után Hózuki Szuigecu birtokába került. Zabuza és társai egy sikertelen puccs után menekülni kényszerültek falujukból mely után bérgyilkosokként kezdtek tevékenykedni.Mint más Ködrejtekből származó nindzsa, Zabuza is jártas a víz-alapú technikákban. Valódi tehetsége azonban az orvgyilkosságok kivitelezésében mutatkozik meg: köddel borítja be a környezetét, melyben áldozatát hang alapján közelíti meg és minden nagyobb feltűnést elkerülve végez vele. Zabuza utolsó küldetése az volt, hogy gyilkoljon meg egy Tazuna nevű férfit. A gyilkosságot azonban Tazuna testőre, Hatake Kakashi megakadályozta. Zabuza hosszas késlekedése miatt megbízója visszavonta a megbízását és alkalmatlansága miatt megpróbálta őt kiiktatni. Zabuzának ugyan sikerült előbb végeznie megbízójával, de a harc során ő maga is halálos sebet kapott, elveszítette mindkét karját és minden csakráját a Kakashi elleni harcban és nem sokkal ezután meg is halt.

Haku (Momocsi Zabuza jobbkeze és leghűségesebb követője. Haku igen nőies megjelenésű, oly annyira, hogy mikor a sorozat főhőse,Uzumaki Naruto először találkozott vele, azt hitte róla, hogy lány és azt mondta, hogy „még Sakuránál is csinosabb”. Haku fiatal korában árvult el, mikor apja megölte édesanyját, mikor rájött, hogy az birtokában van a Kekkei genkainak, és Hakut és megölte volna, ha az nem előzi meg őt ebben önvédelemből. A kallódó fiút végül Zabuza vette szárnyai alá, aki felismerte benne a tehetséget és mintegy eszközként kezdte használni őt. Ennek a nevelésnek a hatására Hakuba beivódott a feltétel nélküli hűség Zabuza iránt, és csupán abban látta élete értelmét, hogy hasznos legyen tanára számára. Haku halálát is ez a hűség okozza: saját testével védi Zabuzát Hatake Kakashi villám-támadásától, melybe bele is hal. Haku genetikai öröksége a jég típus (氷遁hjóton, ’jég felszabadítás’), mely segítségével képes a szelet és a vizet felhasználva jeget létrehozni. Ezen képességét arra használja fel, hogy jégfallal vegye körül ellenfeleit, majd tűkkel dobálja meg őket olyan pontossággal, hogy bizonyos területek eltalálásával akár halál közeli állapotot is elő tud idézni. Ez a módszer tükrözi kepárti jellemvonását is; annak ellenére, hogy nindzsa, nem szeret harcolni és inkább anélkül akar felülkerekedni ellenfelein, hogy megölné őket.Haku a Yuki klán tagja

Klánjának jele:Yuki Symbol.svg

   

Inari és inari shippuden

Neme: férfi

Haj szín: barna

Szem szín: fekete

Faj: ember

Lakhely: Víz országa

Ismert rokonok: Tazuna (nagyapja), Kaizan (apja, elhunyt), édesanyja

Jellem: 

Róla: A Kakashi csapat tagjai akkor találkoztak vele, mikor Tazunát, a hídépítőt testőrként el kellett kísérniük, és védelmezniük kellett Gatou emberei ellen addig, amíg fel nem építik a hidat. Inari egy ideig nem bízott Narutoékban, mert úgy gondolta, hogy ha a hős apja Kaizan sem tudta megvédeni a falut, akkor pár újonc genin meg aztán főleg nem lesz rá képes. Sokszor sírt az apja után és közben mindig az ablakból nézte a tengert. Egyszer, mikor Gatou az embereit elküldte Inarianyjához, hogy használják fel túszként, megjelent Naruto, és megmentette Inarit és az édesanyját a támadástól. Naruto bátornak nevezte Inarit, aki ettől hatalmas önbizalmat kapott, és a sok év után végre nevetett, majd ha megint sírt is, de akkor is csak a boldogságtól.

 

Anko a chuunin vizsga 2. szakaszának a felügyelője. Kissé devil személyiség, imádja a vér illatát, ez kiderül abból, amikor megvágta a chuunin vizsgán Naruto arcát.
Régen Orochimaru tanítványa volt, de mestere otthagyta, eldobta magától, ezután pedig megátkozta egy átokpecséttel, amit sikeresen túlélt. A konohai ANBU csapat talált rá, akik megpróbálták feltárni emlékeit, de sikertelenül. Így nem emlékszik a múltjára, de próbálja felkutatni.

 

Ebisu a Harmadik hokage kérésére Konohamaru edzője volt. Nagyon sokra becsülte a kis unokát, és a legrövidebb idő alatt próbált meg hokaget faragni belőle.Éppen ezért nem is szereti Narutot, ráadásul a perverz jutsuja is mindig zavarba ejti. 
A chuunin vizsga alatt viszont Kakashi kérte meg arra, hogy eddze Narutot, és ekkor derült ki, hogy valóban kiváló jounin.


Szavazás
melyik a kedvenc menüdobozod?
képek
klánok
háttér nélküli
naruto
egyik se mind rossz
Szavazás
ezek közül ki a kedvenc szereplőd?
sakura
sasuke
naruto
egy démon
kiba
Naptár