Naruto
képek
png
klánok
főmenü
Diavetítő

Akatsuki

Az Akacuki (Hepburn-átírássalAkatsuki) egy tíz tagú bűnszervezet, ami olyan nindzsákat tömörít akik elhagyták falujukat. A szervezet kevés jelentősséggel bír a sorozat Első részében és csak a Második részben válnak a Naruto főhőseinek fő ellenfeleivé. Az Akatsuki tagjai hosszú, fekete, magas gallérú köpenyükről ismerhetők fel, melyet vörös felhők díszítenek. A szervezet tagjai egyedi gyűrűket viselnek, amik szintén Akatsuki-tagságukat jelzik. A szervezet tagjai két fős csoportokban teljesítik küldetéseiket, de a tagok közötti kapcsolat igen laza; csak a közös cél elérése érdekében működnek együtt és nem igazán törődnek azzal, ha egyik társuk elesik a harctéren.Orochimaru még a sorozat cselekményének kezdete előtt hagyta el az Akatsukit és gyűrűjét is magával vitte, ami miatt a szervezet taglétszáma a történet során nem lépi túl a kilencet.

Az Akatsukit Uchiha Madara alapította, miután száműzték falujából, Avarrejtekből. A szervezet eredetileg csupán Madara tevékenységét fedezte, de hamarosan a bérgyilkosság és a kémkedés is része lett az Akatsuki tevékenységei körének.A sorozat kezdetekor az Akatsuki céljai már nem kevesebbek mint a világ feletti teljhatalom megszerzése. Hogy ezen célját elérje, az Akatsuki tevékenysége egyre aktívabb lesz a sorozat előrehaladtával, melynek fontos része, hogy megpróbálják összegyűjteni a kilenc farkas démont. A szervezet minden tagjának más démon, vagy annak hordozójának elfogása a feladata, akikből azután ha szükséges kivonják a démont és elzárják későbbi terveikhez. Az Akatsuki vezetőjének, Painnek a magyarázata szerint, miután összegyűjtötték mind a kilenc démont, a szervezet elég erős lesz hozzá, hogy ők irányítsák a háborúkat. Mivel a világ kormányai képtelenek lesznek ellenállni a démonok erejének, az Akatsuki akadály nélkül átveheti majd a hatalmat.

Ucsiha Itacsi (うちはイタチHepburn-átírássalItachi Uchiha) Avarrejtek egykori nindzsája, fiatal korában az Uchiha klán csodagyereke, az ANBU volt tagja, az Akatsukiban Kisame Hoshigaki társa. Itachi a sorozat cselekménye folyamán mint gonosztevő jelenik meg, aki egymaga felelős klánja és családja lemészárlásáért, és aki öccsét, Uchiha Sasukét csak azért hagyta életben mert még arra sem tartotta méltónak, hogy megölje. Halála időpontjában negatív szerepe némiképpen tompul: kiderül, hogy Uchiha Madarának is szerepe volt a mészárlásban és hogy a klán kiirtását Avarrejtek vezetőinek parancsára hajtotta végre, hogy ezzel megakadályozzák a klán hatalomátvételét és egy esetleges újabb nindzsa háború kitörését. Bár Sasuke meggyilkolását is elrendelték, Itachi nem volt képes megölni öccsét és megzsarolta megbízóit, hogy biztosítsák Sasuke sértetlenségét, különben nyilvánosságra hozza az igazságot az Uchiha klán legyilkolásával kapcsolatban. Itachi a maga részéről elfogadta gonosztevő-szerepét, soha nem árulta el megbízóit és még ösztönözte is Sasukét, hogy testben és lélekben erősödjön meg, hogy egyszer képes legyen megölni őt és ezzel megbosszulni családja halálát.

A sorozat folyamán Itachi folyamatosan megpróbál kitérni a harc elől, és erőszakmentes megoldást keres. Ha mégis harcra kényszerítik, általában csak önvédelemből küzd. Itachi kimérten tanulmányozza ellenfelei mozdulatait Saringan-szemével, majd pedig illúziókban ejti fogságba őket egyetlen mozdulattal vagy pillantással. Néha Mangekjó Saringanjának másik két képességét is beveti, de ezt igyekszik elkerülni, mivel ezzel saját egészségét és látását teszi kockára. A Cukujomi (月読) segítségével képes egy illúzióban fogságban tartani ellenfelét annak saját tudatában, ahol a téren és az időn is teljes uralmat gyakorol. Ebben az illúzióban néhány perces kínzás napoknak tűnik ellenfele számára. Második, Amateraszu (天照) nevű támadásával fekete lángokat képes szítani, melyek egészen addig lángolnak amíg ellenfeléből csak hamu marad. A harmadik, Szuszanó (須佐能乎) nevű képességével képes előhívni egy szellemharcost, ami Itachi oldalán harcol, megvédi a támadásoktól, kardja pedig mindent átvág. A Sasukéval való végső összecsapásuk alkalmával, ahol szándékához hűen életét veszti, az Amateraszut átülteti öccse szemébe abban a reményben, hogy ez képes lesz megvédeni Sasukét Madarától.Itachi mindhárom képessége sintó istenek nevét viseli. Cukujomi a Hold, Szuszanó a tenger és a vihar, Amateraszu pedig a Nap istene.

gyűrűje: 朱 (Shu)("véres, skarlátvörös"), gyűrűpozíció: Jobb gyűrűsujj

 

Hosigaki Kiszame (干柿鬼鮫Hepburn-átírással: Kisame Hoshigaki) Ködrejtek egykori nindzsája, az Akatsukiban Uchiha Itachi társa. Annak ellenére, hogy a szervezet tagjai között igen barátságtalan a viszony, Kisame és Itachi jól kijönnek és törődnek egymással. Mikor Kisame még Ködrejtek falujához tartozott, egyike volt a Köd Hét Kardforgatójának, egy erőszakos nindzsacsapatnak. Pikkelyekkel borított Szamehada (鮫肌, ’Cápabőr’) nevű kardja, amit csak ő képes forgatni, magába tudja szívni mások csakráját. Kisaménak cápákra emlékeztető külseje van: sápadt, világoskék bőre, kopoltyúra emlékeztető arcmintázata és éles, háromszögletű fogai. Harc közben gyakran használja fel a vizet, melyet cápa-formájúra képes alakítani és azzal támadni ellenfelét. Ha nincs a közelében elegendő víz, önmaga is képes akár egész tavat létrehozni. Kisame hatalmas csakratartalékokkal rendelkezik. Még ha csak ereje 30%-a felett gyakorol is irányítást, ez a mennyiség nagyjából megegyezik azzal, amit Naruto használt fel a Nagy Csúnin-választó Vizsga során a Kilencfarkú rókadémon támogatásával. Miután Sasuke és csapata kudarcot vallott a Hachibi elfogásával, Kiszame kapta ezt a feladatot. A Hacjibi dzsincsúriki, Gyilkos Méh elleni harcában használta különleges képességét: egy cápává olvadt össze a Szamehadával, amihez ha valaki hozzáér, akkor annak elszívja a csakráját. Ekkor váratlan dolog történt: Szamehadanak jobban "ízlett" Gyilkos Méh csakrája, ezért otthagyta Kiszamet és beakart épülni Méh testébe, de Kisame elrúgta a kardot és Méh kardjai közül vett egyet magához. Gyilkos Méh csakráját elszívta, ezután leakarta vágni a lábait, hogy ne menekülhessen el, azonban ekkor érkezett meg a Raikage és két testőre. A Raikage és Gyilkos Méh egy egyesített csapással lefejezték Kisamét. Később derült ki, hogy akit megöltek az Zetsu egyik klónja volt és Kiszame a Szamehadába rejtőzve beszivárgott Felhőrejtekbe, hogy ott végezzen Gyilkos Méhhel.

Gyűrű:Minami (dél)

Gyűrű pozíció: bal gyűrűsujj

 

Deidara (デイダラ) Sziklarejtek egykori nindzsája. Mielőtt Uchiha Itachi kényszerítette, hogy csatlakozzon az Akatsukihoz bér-terroristaként dolgozott. Annak ellenére, hogy a szervezet tevékenységével teljes mértékben egyetért, Itachit és egész családját ki nem állhatja, mivel úgy hiszi Saringan-szemük miatt lenézik az ő képességeit. A szervezethez való csatlakozása után Sasori társa lett, akit Deidara mestereként tisztelt annak művészi tehetsége miatt. Sasori helyére annak halála után Tobi kerül. Bár eleinte ki nem állhatja Tobit annak magatartása miatt, Deidara hasonló helyzetbe kerül mint egykor Sasori: Tobi tanítója lesz és törődni kezdett társa jólétével is. Deidara a kezén lévő szájakon keresztül képes agyagot fogyasztani és saját művészetéhez felhasználni azt, vagyis robbanó szobrokat tud előállítani belőle. Deidara szobrai bármilyen formájúak lehetnek; a megszületésük és felrobbanásuk közötti időszak alatt pedig Deidara képes életre kelteni és irányítani őket. Deidara rendkívül bízik szobrai képességeiben, úgy érzi alkotásai legyőzhetetlenek.Deidarának az a furcsa szokása, hogy minden mondata után azt mondja: "Hm". Mikor Uchiha Sasuke, Itachi öccse szisztematikusan képes volt legyőzni alkotásait, Deidara saját magát alakította át egy élő bombává, hogy így pusztítsa el Sasukét és bebizonyítsa művészete felsőbbrendűségét. Végül azonban öngyilkos tervével sem sikerült legyőznie Sasukét.

Gyűrűje:Sei(kék)

Gyűrű pozíció: Jobb mutató ujj

 

Szaszori (サソリHepburn-átírással: Sasori) Homokrejtek egykori nindzsája. Szüleit fiatal korában vesztette el, így őt nagyanyja, Csijonevelte fel. Felnőve szülei szeretetének hiánya miatt elhagyta faluját és csatlakozott az Akatsukihoz, ahol Orochimaru társa lett. Miután Orochimaru elhagyta a szervezetet Sasori új társa Deidara lett, aki csodálattal adózott Sasori művészi tehetségének. Mielőtt Sasori elhagyta Homokrejteket, nagyanyja megtanította neki a báb-technikát, amit ő az évek során a saját igényei szerint tovább finomított. Sikerült kifejlesztenie egy módszert, mellyel emberi holttesteket bábokká tud alakítani és ezek a bábok a halott minden jutsuját és különleges képességét is birtokolják. Végül saját testét is bábbá változtatta, mely örök élettel és azzal a képességgel ruházta fel, hogy egyszerre több száz bábot irányítson. Minden bábjának fegyverzetét Sasori saját készítésű mérgével vonja be, mely erős fájdalmat és végül halált okoz. Haruno Sakura azonban képes volt előállítani a megfelelő szert a méreg közömbösítésére, így ő és Csijo szembe tudtak szálni Sasorival. Kettejüknek végül sikerült elpusztítaniuk Sasori szívét, egyetlen szervét mely változatlan maradt mikor testét bábbá változtatta, és ezzel megölniük őt.

Gyűrűje:Tama(Gömb)

Gyűrű pozíció:Bal hüvelyk ujj

 

Zecu (ゼツHepburn-átírással: Zetsu) az Akatsuki egyetlen olyan tagja, aki rendszeresen egyedül teljesít küldetéseket. Ez részben azon különleges képessége miatt van, hogy egybe tud olvadni tárgyakkal, vagy akár a földdel is, mely nagyon gyors helyváltoztatást tesz számára lehetővé. Zetsu számos feladatot lát el a szervezeten belül, de elsősorban megfigyelő, őrszem és kém. Fejét egy, a vénusz légycsapója csapdáihoz hasonló száj veszi körül, és a kannibalizmus sem idegen tőle, ezért az Akatsuki gyakran bízza rá olyan holttestek eltüntetését, amit nem akarják, hogy megtalálják. Zetsu testének két oldala eltérő pigmentációjú, jobb oldala fekete, bal oldala pedig fehér. Mindkét oldala más személyiséggel és tudással rendelkezik, ami gyakran vitákhoz is vezet két fele között.Ezen képessége azonban rendkívül hasznos: miközben az egyik személyisége részt vesz a farkas démonok lepecsételésében, addig a másik őrködik. Ha szükséges a két fél képes különválni és egymástól függetlenül tevékenykedni. Zetsu fehér oldala képes tökéletes klónokat létrehozni saját magából vagy akárkiről, akit megérint, illetve spóráival képes az áldozatát bekebelezve támadni. Fekete oldalának képességei még nem kerültek bemutatásra. Az első hokage DNS-ének és a farkas démonok csakrájának felhasználásával Uchiha Madara számtalan klónt készített Zetsu fehér oldalából, hogy katonákként felhasználja őket a negyedik nagy nindzsaháború alatt. Miután Madara hadat üzen, Zetsu parancsot kap, hogy gondoskodjon Sasukéról és vadássza le a földesurakat, illetve hatoljon be tökéletes klónjaival az Egyesített Sinobi Haderő orvosi táborába zavart kelteni. Kisimoto egyik fő vezérelve az Akatsuki tagjainak megalkotásakor az volt, hogy a szereplők több, nem emberi jegyet is viseljenek. Zetsu két, fekete és fehér oldala kettős személyiségének kihangsúlyozását szolgálja. Ezen két személyiségét az eredeti, japán nyelvű mangában az is még jobban elkülöníti, hogy a szóbuborékokban Zecu fekete oldalénak szövege katakana, míg fehér oldalának szövege kandzsi és kana írásjelekkel szerepel.

Gyűrűje: Kai (vadkan)

Gyűrű pozíció:Jobb kis ujj

 

Hidan (飛段) Jugakure (湯隠れの里, ’Meleg vízben rejtőző falu’) falujának egykori halhatatlan, nagyszájú nindzsája, az Akatsukiban Kakuzu társa. Hidan a Jashin nevű vallás követője, mely az azonos nevű istent tiszteli és a halálon és pusztításon kívül minden mást bűnnek tekint. Vallásának kísérletei vezettek egyedi képességének kifejlesztéséhez: miután fogyasztott ellenfele véréből és utána Jashin háromszögű jelképét a földre rajzolta, képes egy vudubaba-szerű összeköttetést létrehozni saját maga és ellenfele között. Ezen keresztül minden Hidan testét érő sérülés az ellenfelén is jelentkezik, így Hidan úgy képes végezni ellenfelével, hogy saját magán ejt halálos sebeket. Mivel Hidan halhatatlan, ezzel saját életét nem veszélyezteti, egyébként akik a Jashin vallást követik, azoknak beteges módon élvezniük kell a fájdalmat. Miután Hidan ezen képességével megöli Sarutobi Asumát, annak tanítványa, Nara Shikamaru megesküszik, hogy megbosszulja tanára halálát. Kettejük küzdelme során Hidan teste felrobban, Sikamaru pedig egy olyan helyre temeti Hidan még eleven maradványait, ahol még az Akatsuki tagjai sem találhatják meg és rakhatják újra össze.Az események után az Akatsuki már nem tekinti a szervezet tagjának Hidant.

Gyűrűje:San (három)

Gyűrű pozíció: Bal mutató ujj

 

Kakuzu (角都) Vízesésrejtek egykori nindzsája, az Akatsukiban Hidan társa, aki kapzsiságból csatlakozott a szervezethez. Kakuzu azért kapta a halhatatlan Hidant társául, mivel határtalan kapzsisága és a pénz imádata gyakran sarkallta arra, hogy végezzen társaival.Kakuzu testét fekete fonalak alkotják, mely lehető teszi számára, hogy összevarrjon dolgokat, mint például Hidan elvesztett testrészeit. A fonalak képesek átvágni a húst, amit Kakuzu arra használ, hogy kitépje ellenfelei még dobogó szívét és azt a saját testébe ültesse a Dzsiongu (地怨虞Hepburn-átírássalJiongu) nevű tiltott jutsu segítségével, így meghosszabbítva saját életét. Saját állítása szerint már Szendzsu Hasirama, Avarrejtek első hokagéjának idejében is életben volt. Kakuzu összesen négy szívet képes tárolni állati maszkokban a hátára varrva. Az álarcokat le tudja választani testéről, hogy azok segítségével elemi támadásokat hajtson végre, majd ismét gyorsan visszahívni azokat ha szüksége lenne a bennük tárolt szívekre. Kakuzu szívei egymás után pusztulnak el az Avarrejtek nindzsáival való csata során. Mikor Uzumaki Naruto támadásai után utolsó szíve is a megállás határára kerül, Hatake Kakashi már könnyedén végezni tud Kakuzuval.

Gyűrűje:Hoku(észak)

Gyűrű pozíció:Bal középső ujj

 

Pain (ペイン; Pein) az Akatsuki alapítója és vezetője, Konan társa. Első megjelenése alkalmával csupán sötét körvonalai láthatóak, teljes kinézete a sorozat Második része folyamatosan mutatkozik meg. A rejtélyes alakról végül kiderül, hogy az valójában Deva Pain, csupán egyike annak a hat testnek, akiket együtt Pain Rokudónak (ペイン六道?, ’A fájdalom hat útja’) hívnak. A testek, melyeket egyetlen tudat irányít, a buddhista hitvilág hat újjászületési formájáról, vagy „ösvényéről” kapták neveiket. Az egyes testek közös vonása narancssárga színű hajuk és különböző testékszerek viselése, mely Kisimoto szándéka szerint „veszélyesebb” kinézetet kölcsönözzön neki, valamint a testékszerek felhelyezése során érzett fájdalom is utalás a szereplő nevére (az angol „pain”, vagyis „fájdalom” szóból).A testek mindegyike birtokában van a Rinnegannak (輪廻眼, ’'Újjászületés szeme'’) is, egy egyedi szemtechnikának mely a pupillájuk körüli koncentrikus körökben mutatkozik meg, és képessé teszi őket arra, hogy vizuális információkat osszanak meg egymás között és így koordinálják a támadásaikat. Pain titkának felfedezése a Második rész egyik fő cselekményeleme, melynek során a valódi Pain személyazonosságára is fény derül.

A hat testet Nagato (長門) irányítja, aki akárcsak Konan, egykor Esőrejtek egyik árvája volt. Nagatót, mielőtt még Deva Painné vált volna,Jiraiya képezte ki Jahikóval (弥彦Hepburn-átírássalYahiko) együtt. A Jiraiya mellett töltött idő alatt ébredt fel benne a Rinnegan képessége és az a vágy, hogy békét teremtsen a világban. Miután Jahiko Hanzó miatt életét vesztette, Nagato úgy érezte, hogy csak akkor teremthet békét, ha előbb megismerteti a világgal a háború valódi kínjait. Ennek elérése érdekében felvette a Pain nevet és meghódította Esőrejteket, majd megölte Hanzót és annak szeretteit, így gyakorlatilag egy istenhez hasonló tiszteletre szert téve Esőrejtek lakói körében. A sorozat Második részében Jiraiya megpróbálja megölni Paint és megakadályoznia annak tervét, de halála előtt csak arra sikerül rájönnie, hogy Pain hogyan is működik. Nagato a holtesteken elhelyezett testékszerek segítségével áramoltatja át beléjük csakráját, így képes azokat feltámasztani és távolról irányítani. Ezzel együtt egyedi képességekkel is felruházza azokat. Az Állat-ösvény számos teremtményt képes megidézni, a Preta-ösvény képes elnyelni a támadások erejét. A Deva-ösvény képes tárgyakat vonzani és taszítani, a Naraka-ösvény fel tud támasztani más holttesteket. A hat test irányítása nagy megterhelést jelent Nagato számára, akinek saját teste ezért teljesen legyengült és erőtlen. Narutónak sikerül legyőznie mind a hat testet, melyek közül Deva Pain maradt utoljára talpon. Narutónak végül a további harc helyett sikerül elnyernie Nagato bizalmát, aki úgy dönt feláldozza az életét, hogy feltámassza mindazokat, akik Avarrejtek ostroma alatt életüket vesztették. Nagato holttestét Konan vitte vissza Esőrejtekbe.

 

Gyűrűje:Rei(nulla)

Gyűrű pozíció: Jobb hüvelyk ujj

 

Konan (小南) az Akatsuki vezetőjének, Painnek a társa, az egyetlen női nindzsa a szervezetben. Kisimoto eredetileg obszcén külsőt szeretett volna adni neki, melyben kebleiből több látszódott volna. Konan még kicsi korában árvult el az Esőrejtek által vívott csaták idején, így már korán arra kényszerült, hogy megvédje és gondoskodjon magáról. Az árvára Jiraiya talált rá és vette pártfogásába; arra oktatta, hogy tovább fejlessze természet adta fogékonyságát az origami iránt. Konan harcstílusának éppen ezért fontos eleme a papír.Testét számtalan papírlapra tudja szétválasztani, melyek felett teljes irányítást gyakorol; képes velük felderíteni az adott területet vagy fegyverekké alakítani őket. A papírlapokból szárnyakat is tud formálni magának, melyek egyben tükrözik Esőrejtekben kapott nevét, „Isten angyalát” is, amit arról kapott, hogy gyakran ő teljesíti „Isten”, vagyis Pain akaratát. A képességeit nagyban korlátozza ha nedvesség éri, mivel a papírlapok így összetapadnak és elveszítik tartásukat. Konan közvetlenül Pain halála után elhagyta az Akatsukit, majd Madarával folytatott párharca során életét veszti.

 

Gyűrűje:Byaku(fehér)

Gyűrű pozíció:Jobb középső ujj

 

Tobi enyhén ügyetlen, udvarias beszélgetés közben.Bár ügyetlen kezdőnek tűnik valójában az Akatsuki egyik alapító atyja, hiszen ő maga a legendás Uchiha Obito.Tőle kapta Kakashi a Sharinganját.

 

Szavazás
melyik a kedvenc menüdobozod?
képek
klánok
háttér nélküli
naruto
egyik se mind rossz
Szavazás
ezek közül ki a kedvenc szereplőd?
sakura
sasuke
naruto
egy démon
kiba
Naptár